Известие

Collapse
No announcement yet.

Здравеите на всички

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ALFA CORSE
    Абе как ви горят толкова масло тея алфети
    Аз карам 155 на 275 000 км реални и доливам по макс 100грама на месец със Selenia 20k for Alfa Romeo. Даже последно се падна на два месеца...
    И аз доливам по 200гр./месец, ама месечно минавам ~1000км. Не смятай времето, а изминатите километри По книга мотора 2,0 може да харчи нормално м/у 160-190гр./1000км. Нека Бобо ти каже, неговия мотор, който се оказа в добро състояние преди да го отворят, колко масло харчеше с карането на Бобо
    Моята кола зимата, когато не я настъпвам (мах 3000обор.) харчи много малко масло, в сравнение с лятото Същото е и на градско, тогава харчи по-малко отколкото извън града
    А има и нещо друго, ако е позацапан VAP-a (Vapour Oil Separator), също може да погорва масълце.
    sigpic

Comment

Аз минавам по около 700 км месечно. Лятото по около 1000.

Мисълта ми беше, че като алфата ти е над 200 000км не означава, че ще гори по половин литър масло месечно, с нормално за БГ каране (1000км). Преполагам, хората, които минават месечно 3-4000 км месечно във форума се броят на пръсти.
      Alfa Romeo 155 1.8TS
      Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

абе ясно е вече че ще се слага селения 20к,пък ще видим дали гори.Имам друг въпрос- Да сложа ли сега една добавка за маслото да изчисти малко преди да го сменя?????
        едит- говоря за изчистваща добавка с която колата работи запалена около 15-20 мин
        Alfa Romeo 1.8 TS 8v

Comment

мойто мнение(в никакъв случай експертно ,но от опит )мога да кажа 4е и каквото масло да сложи6 от изброените по горе, все 6те ти харчи....аз минавам по 1000-1500км на месец и в никакъв слу4ай не мога да се похваля с спокойно шофиране и слагам по 500-700гр на месецимам две смени на масла от селния голд на 20к и бих казал че не мога да намеря разлика в харча
          Hyundai Coupe 2.0 16v 03' Facelift 06'

Comment

определено се отказвам от селенията щото ми казаха цена дето в момента не ми е по джоба- 15лв литара,което значи 5л 60 лв.слагам някакво друго пък като събера някои лев ще го сменя пак с по хубаво,имам хубава оферта от валволин ама ще видя
            Alfa Romeo 1.8 TS 8v

Comment

Първоначално публикувано от street_fighter
              ... валволин ...
              Абе то и Аз не карам със Селения, ама пък Валволинннннн ??? Не, че разбирам кой знае колко ама според мен това не е маслото за ншите автомобили?

Comment

[quote=street_fighter]
                Първоначално публикувано от "Mury_alfata":3r6pf9qk
                Масло Селения или Тутела а за 4астите не съм много запознат но мисля 4е на 155 не сам и скъпи 4астите аааа и 4естито да си я караш със здраве и безаварийно успех
                аз съм от Пловдив и за пръв път чувам за тези масла,от каде мога да ги намеря,колко пари е горе-долу литъра?или тубата?[/quote:3r6pf9qk]
                Aз я карал със зелено HPX 20 ка на Селения. Метална туба 2 л 19 лева.
                Колата е служебна и дойде от Пловдив и там е такава цената на маслото.Пробвали са масло Алфа но казват колегите , че го гори повече. На месец пробега е около 2500 -3000км. В повечето случай градско движение , но има и често извънградско по около 300-400км на ден. На месец доливам около 600-800 гр. Гледам да не вдига над 4000 об. , а на магистрала;а до 4500.
                Разхода на бензин в града стига до 12л с включен климатроник, а извън града 8,7-9л .
                Още преди 1,5 месеца си играх и мих щателно радиатора и сега със задръствания в града повече от 95 градуса и клима на мин температура.
                Смених маркуча за бензин, че ми замириса и после го видях че е тръгнал да се пука .
                Като цяло съм много доволен от колата.
                Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

HPX е ремонтно масло и ако и него го харчи си за ремонт
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                    HPX е ремонтно масло и ако и него го харчи си за ремонт
                    Точно така си е това е масло със вискозитет 20W50, и е предназначено за по износени и стари двигатели, където това масло осигурява доста добра компресия, това го казвам от опит, тествано е...!!!!!!!!!!!!!

ALFA ROMEO 156 2.0 T.S.
                    AR 32301
                    LANCIA Y 1.2 16v 86++HP
                    176B9.000

Comment

Working...
                    X